Kantarellsoppa med färsk mejram

Recept på kantarellsoppa – en krämig och gräddig soppa med finstämd syra från det vita vinet.

Annonsen laddas.

40 min

Gör så här:

  1. Ansa svampen och skär stora svampar i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svampen gyllenbrun i en gryta i 1 msk olja och  smör tillsammans med vitlök, schalottenlök, timjankvist och en mejramkvist. Lägg undan ca 4 msk svamp till garnering.
  2. Häll vinet över svampen och låt koka ca 2 min. Häll i grädde och vatten. Låt koka på svag värme under lock ca 20 min. Ta bort timjan- och mejramkvistar. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt och peppar. Garnera med nyplockade mejramblad och den stekta svampen och ringla på 1 msk olja.

Recept från Allt om Mat