Kantarellsås

En smakrik, gräddig kantarellsås – god till både kött och kycklingrätter. Här med en enkel steg för steg-video.

15 minuter

Recept: Kantarellsås

  1. Ansa svampen och skär den i bitar.
  2. Fräs svamp i smör tills vattnet kokat bort. Krydda med 1/2 tsk salt.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök.
  4. Fräs tillsammans med svampen.
  5. Tillsätt crème fraiche, 2 dl vatten och fond. Koka upp och sjud ca 2 min.
  6. Rör ut majsstärkelsen i 2 msk vatten och häll ner i såsen under omrörning.
  7. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Strö över persilja.

Vintips

Le Volte 2012 (32472) Toscana, Italien, 159 kr.

Stram och fint fruktig smak med inslag av körsbär, örter och kryddor. Markerade och balanserade syror. Gott till en viltstek med kantarellsås

Recept från