I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Överraska vännerna med en fantastiskt god paj fylld med kantareller och ädelost. Kan inte bli annat än succé.

För 4

Ingredienser

Pajskal

3 dl vetemjöl special
100 g smör kallt
1 dl kvarg
2 tsk kantarellfond Bong Touch of Taste
1 nypa flingsalt

Fyllning

3 dl grädde
2 ägg
2 äggulor
2 tsk schalottenlökfond Bong Touch of Taste
2 dl ädelost smulad
1 1/2 dl västerbottenost riven
5 dl kantareller smörstekta
smör till stekning

Så här gör du kantarellpaj:

Pajskal

  1. Dela smöret i bitar och lägg det tillsammans med mjölet i en skål.
  2. Arbeta degen tills den blir smulig.
  3. Tillsätt kvarg, fond och salt.
  4. Arbeta snabbt ihop degen och tryck ut den i en pajform.
  5. Nagga botten och låt den vila 30 minuter i kylen.
  6. Grädda sedan pajskalet, 200 grader i 8-10 minuter.

Kantareller

  1. Stek kantarellerna i torr panna för att få bort all vätska.
  2. Stek sedan kantarellerna i riktigt smör.
  3. Låt rinna av.

Fyllning

  1. Rör ihop ägg, äggulor, fond och ost.
  2. Blanda i grädden (vispa inte).
  3. Tillsätt de stekta kantarellerna och smaka av med salt och peppar.
  4. Häll smeten i pajskalet och grädda i 175 grader i cirka 20-25 minuter.