Små piroger mättar före grillen.

För 10 piroger

Ingredienser

1 varmrökt regnbåge (450-500g)
1 liten purjolök
125 g kantareller
1 schalottenlök
1 msk smör
2krm+1/2 tsk salt
1krm+1 krm nymald vitpeppar
1 äggula
1 msk finskuren dill
1 kyld smördegsrulle (450g)

Pensling

ägg

30 min+15 min i ugn

1. Sätt ugnen på 225°. Rensa regnbågen från skinn och ben. Plocka köttet i bitar.
2. Ansa och skär purjolöken i tjocka skivor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, 2–3 min. Lyft upp och kyl i kallt vatten.
3. Ansa svampen och skär ev i mindre bitar. Skala och finhacka schalotten­löken. Stek svamp och lök i smör med 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda purjolök, svamp och fisk med ägg och dill. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Ta ut rundlar, ca 12 cm i diameter, av degen. Fördela fyllningen och vik ihop till halvmånar. Pensla runt kanten med uppvispat ägg och tryck till med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem ovanpå med ägget.
5. Grädda pirogerna mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna på galler. Värm pirogerna på grillen vid servering.

Fler recept med: Övrigt