Kantarell- och regnbågspiroger

Små piroger mättar före grillen.

30 min+15 min i ugn

1. Sätt ugnen på 225°. Rensa regnbågen från skinn och ben. Plocka köttet i bitar.
2. Ansa och skär purjolöken i tjocka skivor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, 2–3 min. Lyft upp och kyl i kallt vatten.
3. Ansa svampen och skär ev i mindre bitar. Skala och finhacka schalotten­löken. Stek svamp och lök i smör med 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda purjolök, svamp och fisk med ägg och dill. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Ta ut rundlar, ca 12 cm i diameter, av degen. Fördela fyllningen och vik ihop till halvmånar. Pensla runt kanten med uppvispat ägg och tryck till med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem ovanpå med ägget.
5. Grädda pirogerna mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna på galler. Värm pirogerna på grillen vid servering.

Recept från