Kanelsnäckor med färskost är en inspiration från USA där bullarna gärna har mycket fyllning och glasyr. Storleken är något nedtonad i denna version men går givetvis att göra större.

För 30 bullar:

Ingredienser

50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör rumsvarmt
1 dl strösocker
13 dl vetemjöl special –14 dl  (780–840 g)
1 ägg

Fyllning:

100 g smör rumsvarmt
2 dl muscovadosocker ljust
1,5 tsk kanel mald
1 krm salt

Glasyr:

3 dl florsocker
100 g färskost naturell
50 g smör rumsvarmt
1 tsk vaniljsocker

50 minuter + 70 minuter jäsning + 15 minuter i ugn

Kanelsnäckor med färskostglasyr – gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Rör tills den lösts upp. Blanda ner smör, socker och mjöl. Knåda degen smidig, ca 8 min i hushållsmaskin eller ca 15 min för hand. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  2. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna.
  3. Dela degen i två delar. Kavla ut varje bit till en avlång platta, ca 20 x 70 cm. Bred på fyllningen. Rulla ihop varje platta till en rulle. Skär i ca 5 cm breda bitar.
  4. Lägg rullarna i bullformar med hög kant ställda på en plåt. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
  5. Vispa upp ägget och pensla bullarna med äggvispet.
  6. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Ta ut och låt svalna.
  7. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienserna och bred över bullarna.
Bonniers stora bakbok – ett måste i varje bakande hem. Läs mer och köp här. 
Bonniers stora bakbok 2017

 

Älskar du också att baka? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar