Kanelpannacotta med äppelkompott

Panna cottan får fruktig smak av äppeltärningarna som blandas i smeten. Servera gärna inkokta bär till. På Båsenberga serveras inkokta paradisäpplen.

Kanelpannacotta med äppelkompott – gör så här:

  1. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i 1/2-cm-stora tärningar.
  2. Koka upp vatten och socker. Lägg i äppeltärningarna och dra kastrullen åt sidan. Låt äpplena ligga tills de mjuknat.
  3. Slå av sockerlagen och låt äppeltärningarna kallna.
  4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min.
  5. Häll grädde, kanel, vaniljsocker och strösocker i en kastrull. Koka upp och dra kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinbladen, låt dem rinna av något och lägg ner dem i den varma gräddblandningen. Rör tills de löst sig.
  6. Tillsätt äppelkompotten och blanda. Häll upp i en veckad kakform eller små formar.
  7. Ställ panna cottan kallt minst 4 timmar.
  8. Inför serveringen stjälps den upp och garneras med nötter, nougat och eventuellt inkokta bär eller äpplen.

Recept från