En sötsyrlig chokladdrink med kanelsmak. Karamellen ska kokas hårt, då blir den mer syrlig än söt i smaken. Använd gärna lättmjölk som ger balans till den söta karamellen.

För 4 glas

Ingredienser

karamellgrund

4 dl lättmjölk
1 kanelstång liten
0,25 vaniljstång delad på mitten
2 msk strösocker
50 g mörk choklad (70%)

Tillbehör

4 dl mjölk skummad
1 nypa kanel mald

Kanelomania

1. Koka upp mjölk, kanel- och vaniljstång.
2. Smält sockret gyllenbrunt i en annan stor kastrull.
3. Tillsätt försiktigt den varma kryddmjölken. Det är viktigt att kastrullen är stor då mjölken reagerar med sockret och pyser upp som en vulkan.
4. Hacka chokladen. Koka upp kryddmjölken igen och häll den över den hackade chokladen. Vispa slätt.
5. Bottna ett glas med 1/2 dl kanelkaramell. Toppa med skummad mjöl och pudra över kanel.