Kanel är en av julens härligaste kryddor och att här blanda den med köttbullar är en smakupplevelse.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g blandfärs av nöt och fläsk
0,5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
0,5 dl ströbröd
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk smör
1 ägg
2 tsk mald kanel
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar

Kanelköttbullar – gör så här:

  1. Blanda grädde och mjölk med ströbröd. Låt svälla ca 5 minuter.
  2. Finhacka lök och vitlök. Fräs det mjukt i smör. Låt svalna.
  3. Lägg färsen i en bunke och tillsätt ströbrödsblandningen, lök, ägg och kanel. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Rulla små fina köttbullar och stek i smör. Ta inte för många åt gången – då är det lätt att de kokar i stället för att stekas.