Kanelkakor med hjortronkräm

Recept på kanelkakor med hjortronkräm. Förvara krämen i kylen och bred den på kakorna strax före servering.

Annonsen laddas.

30 min + 30 min i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.  Rör ihop smör, socker, sirap och kanel till en smidig smet. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smöret och arbeta snabbt ihop till en smidig smet.
  2. Rulla smeten till små bollar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och tryck till med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 12 min, tills kakorna fått fin färg. Låt kallna på plåten.
  3. Hjortronkräm: Vispa smör och socker. Tillsätt färskost och apelsinskal. Krama ut vätskan ur hjortronen om frysta används. Vänd ner hjortronen i krämen och ställ in den i kylen. Bre krämen på kakorna och lägg ihop dem två och två.

Recept från Allt om Mat