Kanelcrêpes med lingonyoghurt, honung och söta valnötter

Recept på kanelcrêpes med lingonyoghurt, honung och söta valnötter. Lätta och krispiga crêpes. Fyllda med lingonyoghurt och -valnötter blir de helt oemotståndliga!

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

4 ägg
5 dl mjölk
3 dl vetemjöl (180 g)
1 msk vaniljsocker
1 tsk kanel mald
0,5 tsk himalayasalt
1 msk smör smält
1 dl mineralvatten naturellt

Lingonyoghurt:

1,5 dl lingon frysta
0,75 dl agavesirap
4 dl yoghurt turkisk

Söta valnötter:

100 g valnötter
3 msk lönnsirap
2 krm vaniljpulver äkta
2 krm flingsalt

Tillbehör:

honung

25 minuter

Kanelcrêpes med lingonyoghurt, honung och söta valnötter — gör så här:

  1. Vispa ihop ägg och hälften av mjölken. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, kanel, salt och smör och vispa till en slät smet utan klumpar. Vispa ner resten av mjölken och mineralvattnet.
  2. Lingonyoghurt: Tina de frysta lingonen. Blanda lingon och agave-sirap. Vänd ner blandningen i yoghurten.
  3. Söta valnötter: Blanda nötter, lönnsirap och vaniljpulver i en kastrull. Rör runt så att alla nötter täcks. Värm nötterna så att de
    karamelliseras under omrörning, ca 3 min. Häll nötterna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt och låt kallna. Grovhacka eventuellt nötterna.
  4. Grädda tunna crêpes av smeten ca 2 min på varje sida.
  5. Servera crêpesen nygräddade med lingonyoghurt, valnötter och honung att ringla över.

Recept av Therese Elgquist