Kanelcheesecake, fryst, marinerade jordgubbar

Desserten garneras med syltade grapefruktskal.

1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Smula i kexen i en matberedare och tillsätt vaniljsockret. Mixa och tillsätt smöret. Tryck ut smulorna först i botten, sedan en bit upp på kanten i en form 24 cm i diameter med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen ca 5 min och låt kallna.
2. Fyllning: Vispa samman philadelphiaost, äggulor, rivet limeskal, limesaft och kanel klumpfritt. Ställ i kylen.
3. Vispa upp äggvitorna hårt och tillsätt lite strösocker med jämna mellanrum under vispningen.
4. Slutligen vispas grädden hårt och blandas med ostmassan och äggvitorna. Häll upp smeten i den kalla formen och ställ i frysen ca 3 tim.
5. Sallad och skal: Skär bort det yttersta av grapefruktskalet med en kniv och lägg det åt sidan. Tag bort resterande skal och skär ut
grapefruktfiléer. Lägg dem i en skål och strö på 1/2 dl socker. Skölj och snoppa jordgubbarna. Halvera och skär dem i halvmånar. Lägg dem i lagen och låt marinera ca 30 min.
6. Sätt ugnen på 125°. Strimla det sparade grapeskalet i ett par cm långa strimlor. Koka upp dem i vatten och häll av i ett durkslag, upprepa detta 3 gånger. Låt dem rinna av på ett papper och blanda med socker. Lägg upp på plåt med bakpapper och torka dem lätt mitt i ugnen ca 30 min, låt svalna.
7. Strax före serveringen: Ta tårtan ur frysen och låt den tina lätt. Skär upp tårtbitar och placera dem på tallrikar, fördela jordgubbar och grape. Ringla runt marinaden. Garnera med grapefruktskalen.

Recept från