Så gör du världens godaste kanelbullar – bästa grundreceptet

Kanelbullar som de ska smaka! Här hittar du bästa grundreceptet på klassiska kanelbullar som gör degen saftig och kanelfyllningen rik på smak och sötma. Bjud någon du tycker om på rykande färska kanelbullar idag!

Annonsen laddas.

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk och vatten. Värm till fingervarmt, 37°. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, ägg, socker, kardemumma, salt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  2. Välj en av fyllningarna. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Kavla ut den till en platta, ca 60 x 30 cm. Bred på fyllningen. Rulla ihop degen och skär den i 35 delar.
  3. Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa övertäckta ca 30 min.
  4. Sätt ugnen på 250°. Pensla och garnera. Grädda bullarna mitt i ugnen 8–10 min.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från Allt om Mat