Kanderade rosenblad

Det är lätt att kandera rosenblad men det tar lite tid. Receptet är ur Hilary Waldens bok Choklad, kola och karameller.

Ingredienser 1 sats(er)

1. Blanda 1 tsk gummi arabicum med 2 tsk rosenvatten och några droppar karamellfärg som stämmer med rosenbladen.
2. Pensla blandningen på rosenbladens över- och undersida. Använd en liten målar- eller sminkpensel.
3. Vänd bladen i strösocker och lägg dem på galler. Sikta över lite mer socker och låt bladen torka på varm plats, men inte direkt i solen.
4. När bladen är torra och spröda förvaras de i burk mellan ark av smör- eller silkepapper. Lägg ett tättslutande lock över. Gummi arabicum och rosenvatten finns att köpa eller skicka efter hos Stockholms Eter- och Essencefabrik, Wallingatan 14,
111 24 Stockholm, tel: 08 – 411 46 86.

Recept från