Kalvschnitzel med parmesanmos, citrusglaserad tomat och lök

En lättlagad och relativt snabb bjudrätt. Allt kan förberedas, bara köttet bör grillas i gästernas närvaro.

1. Mos: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Späd med mjölkblandningen och vispa med elvisp en kort stund till ett lätt mos. Rör ner parmesan och smaka av med salt och peppar.
2. Tomat och lök: Smält socker tillsammans med kalvfond, balsamvinäger, pressad mandarinsaft i en liten kastrull. Rör tills sockret löst sig. Tillsätt pepparfrukt och vitlök. Koka ihop tills ca 1 dl återstår.
3. Ansa och strimla löken. Skär tomaterna i halvor. Vänd ner löken i citrusglaseringen och låt koka ca 1 min. Vänd sedan ner tomater och mandarinskal och låt allt bli varmt.
4. Kött: Rumstemperera köttet och torka av med hushållspapper. Platta ut det med handen och pensla med olja. Krydda med salt och peppar.
5. Hetta upp grillpannan. Grilla köttet ca 1/2 min på varje sida.
6. Servera med parmesanmos, glaserade grönsaker och sallad med lite god olivolja.

Recept från