En lättlagad och relativt snabb bjudrätt. Allt kan förberedas, bara köttet bör grillas i gästernas närvaro.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kalvschnitzel av innanlår skivor à 125 g
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Parmesanmos:

1 kg mandelpotatis eller annann mjölig potatis
3 dl mjölk
1 msk smör
2 dl parmesanost nyriven
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Citrusglaserad tomat och lök:

3 msk strösocker
3 msk kalvfond
4 msk balsamvinäger
1 dl mandarinsaft pressad
1 röd spansk peppar hackad
1 vitlöksklyfta finhackad
1 knippe salladslök späd
10 körsbärstomater
1 msk mandarinskal strimlat

Tillbehör:

blandad sallad, gärna med rucola, olivolja

1. Mos: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Späd med mjölkblandningen och vispa med elvisp en kort stund till ett lätt mos. Rör ner parmesan och smaka av med salt och peppar.
2. Tomat och lök: Smält socker tillsammans med kalvfond, balsamvinäger, pressad mandarinsaft i en liten kastrull. Rör tills sockret löst sig. Tillsätt pepparfrukt och vitlök. Koka ihop tills ca 1 dl återstår.
3. Ansa och strimla löken. Skär tomaterna i halvor. Vänd ner löken i citrusglaseringen och låt koka ca 1 min. Vänd sedan ner tomater och mandarinskal och låt allt bli varmt.
4. Kött: Rumstemperera köttet och torka av med hushållspapper. Platta ut det med handen och pensla med olja. Krydda med salt och peppar.
5. Hetta upp grillpannan. Grilla köttet ca 1/2 min på varje sida.
6. Servera med parmesanmos, glaserade grönsaker och sallad med lite god olivolja.