Kalvråbiff med våriga örter, sparrissallad och primörrödbeta

Recept på kalvråbiff med våriga örter, sparrissallad och primörrödbeta. Libbsticka kallas även selleriört på grund av sin kryddiga smak. Den kan skördas under hela sommaren och går bra att torka.

30 minuter
  1. Koka betorna mjuka, ca 30 min. Skölj dem i kallt vatten och dra av skalet. Skär rödbetorna i bitar, låt svalna.
  2. Skala och finhacka löken. Finhacka kalvköttet och blanda det med lök, kapris, örter, 2 tsk citronsaft och 2 tsk olja. Krydda med salt. Ställ kallt till servering.
  3. Skala sparrisen och skär bort den nedersta biten. Skiva sparrisen tunt. Stek den i 1 tsk olja i en stekpanna ca 1 minut. Ta stekpannan från plattan och blanda ner spenat och 1 tsk citronsaft. Krydda med flingsalt.
  4. Smula osten. Fördela råbiffen på tallrikar. Toppa med äggulor och ost. Lägg rödbetor, sparris och spenat runt om. Servera  med rostat surdegsbröd.

 

Recept från