Låt kalvkotletterna ligga framme i rumstemperatur ca 30 min före stekning för bästa resultat.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kalvkotletter (à 150 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2 msk smör
0,5 dl marsalavin

Gnocchisallad:

500 g potatisgnocchi
50 g sötmandel flagad
1 kruka basilika
2 dl parmesanost riven
0,5 dl olivolja
0,5 dl vatten
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
1 vitlöksklyfta
250 g små tomater i olika färger
250 g sockerärter

Tillbehör:

125 g sallad blandad
2 salvia kvistar

1. Gnocchisallad: Blanda snabbt ihop mandel, basilika, parmesan, olja och vatten i en matberedare. Smaka av med salt, peppar och pressad vitlök.
2. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen och låt rinna av. Skär tomaterna i halvor, strimla ärterna. Blanda gnocchi med mandelpesto, tomat och ärter i en stor stekpanna. Låt allt bli varmt.
3. Putsa kalvkotletterna och strö på salt och peppar. Stek dem i smör i stekpannan ca 3 min på varje sida. Häll över marsalavinet och låt det bli varmt.
4. Servera kotletter och marsalasky med gnocchi, sallad och salviablad.