I annonssamarbete med SöNDAG

För 6 potioner

Ingredienser

800 g kalvfärs
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar nymalen
3 msk salvia färsk, finhackad (eller 1 msk torkad)
1 citron finrivet skal
1 ägg
1 l kalv- eller hönsbuljong

Tomatsås:

500 g tomatsås classico
1 dl vispgrädde

Tillbehör:

500 g bandpasta bred
salviablad
cocktailtomater

GÖR SÅ HÄR:
1/Blanda färs, salt, peppar,
salvia, citronskal och ägg.
2/Arbeta med träsked tills det
håller ihop.
3/ Koka upp buljongen i en vid
panna.
4/Forma 30 bollar med vattensköljda
händer och lägg
dem på en vattensköljd
skärbräda.
5/Lägg sedan ner bollarna i
den kokande buljongen och
sjud cirka 5 minuter under
lock. Hit kan rätten förberedas
dagen före.
6/Koka upp tomatsås och
grädde.
7/Lägg ner köttbollarna och
låt dem bli varma.
8/Servera med nykokt pasta
och garnera med salviablad
och tomater.