Kalvburgare i ciabatta med färgglad coleslaw

Har du med en grill till stranden kan du värma de färdiga burgarna på plats, annars går det lika bra att äta dem kalla. Lägg coleslaw och kalvburgare i separata behållare och lägg samman allt precis före servering.

Kalvburgare i ciabatta med färgglad coleslaw Receptbild - Allt om Mat
Agneta Thorsèn

Kalvburgare i ciabatta med färgglad coleslaw

Ingredienser 8 person(er)

2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald
1 dl vispgrädde
0,5 st citron, rivet skal
800 g kalvfärs
Coleslaw:
1 tsk salt
0,5 tsk strösocker
1 krm svartpeppar, nymald
3 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta, stor
1 st rödlök, liten
1,5 dl persilja, grovhackad
1 st morot
1 msk äppelcidervinäger
1 st vitkål, (200 g) klyfta
1 st rödkål, (200 g) klyfta
1 st citron, rivet skal
0,5 st röd chili, t ex spansk peppar
Tillbehör:
4 st ciabattabröd
2 dl yoghurt, turkisk
0,5 st mangoldskott, (à 100 g) ask, eller andra ­salladsskott

1. Coleslaw: Skala moroten. Strimla morot, rödkål och vitkål fint, gärna med osthyvel. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla grönsaker med persiljan.
2. Vispa samman socker, vinäger, olja, citronskal, salt och peppar. Häll dressingen över grönsakerna och blanda noga. Täck över med plastfolie och ställ in i kylskåp ca 30 min.
3. Arbeta samman ingredienserna till kalvburgarna. Forma smeten till 8 burgare. Pensla burgarna med olja och grilla eller stek dem ca 4 min på varje sida. Grilla ciabattabröden hastigt och skär dem mitt i tu.
4. Lägg ihop burgarna i ciabattabröden med coleslaw, mangoldskott och en klick yoghurt.

Recept från