Korven håller ca 1 vecka i kylen, går också mycket bra att frysa.

För 18 korvar

Ingredienser

Kalv- och fläskkorv smaksatt med kummin och mejram

750 g kalvkött, t.ex rostbiff
350 g fläskkarré
350 g späck
1/2 kruka mejram
1 1/2 msk helkummin
1/4 muskotnöt
1 1/2 msk nymald svartpeppar
1 msk salt
2 msk vitvinsvinäger
5 meter grisfjälster

Tillbehör

bröd, se recept
surkål, se recept
senap

1 1/2 timme + 1 timme i kylen

Kalv- och fläskkorv smaksatt med kummin och mejram

 

1. Skär kött och späck i ca 2 cm stora tärningar. Hacka mejramen. Rosta kumminen i het stekpanna tillls den fått färg. Låt kallna. Riv muskotnöten.

2. Blanda köttet med mejram, kryddor och salt. Ställ bunken i kylen ca 1 timme.

3. Mal allt på den grova skivan i en köttkvarn. Ställ färsen i kylen tills det är dags att stoppa korven.

4. Lägg fjälstret i varmt vatten ca 5 min. Spola igenom det med kallt vatten.

5. Blanda färsen med vinägern. Trä fjälstret på korvstopparen. Stoppa löst till ca 15 cm långa korvar. Snurra eller knyt mellan varje korv med hushållssnöre.

6. Grilla korven runt om tills den är genomgrillad, ca 12 min. Låt korven vila på utkanten av grillgallret ca 5 min innan den serveras i korvbröd med surkål och senap.