Koka gärna dillköttet i tryckkokare, då tar det ca 25 minuter i stället för 2 timmar.

För 4 person(er)

Ingredienser

800 g kalvbog utan ben
1 lök gul
1 morot
1,5 l vatten
3 hönsbuljongtärningar

Sås:

4 dl buljong från koket
2 dl vispgrädde
3 msk ättiksprit (12 %)
3 msk strösocker
1 tsk salt
2 msk Maizena majsstärkelse
2 dl dill hackad

Morötter:

4 morötter
2 tsk olivolja
1 citron, rivet skal
3 msk gräslök hackad
3 msk dill hackad

Garnering:

4 rädisor

Tillbehör:

potatis kokt

1. Skär köttet i stora tärningar, ca 4 x 4 cm. Skala lök och morot och skär i mindre bitar. Lägg köttet i en gryta och  häll på vattnet.

2. Låt koka upp och skumma noga. Tillsätt buljongtärningar, lök och morot. Låt koka ca 2 timmar under lock tills kalvköttet är riktigt mört.

3. Sila över 4 dl buljong i en kastrull. Tillsätt grädde, ättiksprit och socker och låt koka ca 5 min. Smaka av med salt. Red med majssstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Blanda ner dillen i såsen och mixa den. 

4. Skala morötterna och koka dem mjuka i saltat vatten. Låt rinna av och blanda dem med olja, citronskal, gräslök och dill.