Kalv i dillsås med örtmorötter

Koka gärna dillköttet i tryckkokare, då tar det ca 25 minuter i stället för 2 timmar.

1. Skär köttet i stora tärningar, ca 4 x 4 cm. Skala lök och morot och skär i mindre bitar. Lägg köttet i en gryta och  häll på vattnet.

2. Låt koka upp och skumma noga. Tillsätt buljongtärningar, lök och morot. Låt koka ca 2 timmar under lock tills kalvköttet är riktigt mört.

3. Sila över 4 dl buljong i en kastrull. Tillsätt grädde, ättiksprit och socker och låt koka ca 5 min. Smaka av med salt. Red med majssstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Blanda ner dillen i såsen och mixa den. 

4. Skala morötterna och koka dem mjuka i saltat vatten. Låt rinna av och blanda dem med olja, citronskal, gräslök och dill.

Recept från