Kålsallad, varm

Kålsallad, varm och god – såhär gör du.

1. Blanda ingredienserna till marinaden. Häll av 3 msk av marinaden i en skål och spara till kålsallad och sås. Marinera kalkonfiléerna ca 1 timme. Förbered under tiden kålsallad och potatis.
2. Skär kålen i strimlor. Skala och strimla löken. Stek kål och lök 2-3 min under omrörning. Blanda det med senapsmarinaden.
Smaka av med salt och peppar.
3. Sätt ugnen på 225°. Ta upp kalkonfiléerna, häll bort marinaden.
Lägg över filéerna i en ugnssäker form. Stek dem mitt i ugnen ca 20 min, till 70° innertemperatur. Låt dem vila ca 15 min under folie.
4. Lös upp buljongtärningen i vatten i en kastrull. Tillsätt senapsmarinad och grädde. Låt alltsammans koka ihop 2-3 min. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka 2 min. Smaka av med rosmarin och peppar.
5. Skär kalkonfiléerna i sneda skivor och servera med varm kålsallad, senapssås och ugnsrostad potatis.

Recept från