Kålsallad med senap och yoghurt. I vitkål finns massor av C-vitamin som ger kraft. En krämig coleslaw är också gott till hamburgare.

För till 4 korvar

Ingredienser

200 g vitkål
1 morot
1/2 kruka dill
2 msk grov skånsk senap
1 dl turkisk yoghurt
salt + svartpeppar

15 min

1. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull eller vattenkokare.
2. Strimla vitkålen på en mandolin eller med en osthyvel. Lägg kålen i det kokande vattnet och dra av från värmen. Låt ligga 1 minut, häll sedan av och skölj med kallt vatten. Låt droppa av i durkslag.
3. Skala och riv moroten. Hacka dillen.
4. Blanda kål, morot, senap, yoghurt och hälften av dillen i en skål. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Toppa med resten av dillen och servera.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sallader