Kalops, enkel. Det är bara att sätta 
på locket och göra något annat trevligt medans allting tillagas.

För 6 portioner

Ingredienser

1 kg högrev el grytbitar
3 msk smör
2 gula lökar
2 stora morötter (ca 300 g)
1/2 liten rotselleri (ca 250 g)
22 kryddpepparkorn
8 dl vatten
2 msk kinesisk soja
1/2 kruka persilja
salt + svartpeppar

20 min + 1 1/2 timme koktid

Recept: Kalops

  1. Putsa och skär högreven i 3 cm stora  tär-ningar. Skala och klyfta löken.
  2. Stek köttet  i två omgångar i smör i en stekpanna. Krydda varje omgång kött med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Stek löken ca 3 min så att den får lite färg.
  3. Lägg över kött och lök i en gryta. Koka ur stekpannan med 2 dl vatten och häll i grytan.
  4. Skala och slanta morötterna. Skala och tärna rotsellerin. Tillsätt rotsellerin och hälften av morötterna i grytan tillsammans med kryddpepparkornen, 2 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 6 dl vatten och soja.
  5. Sätt på locket och låt småkoka ca 1 timme. Tillsätt resten av morötterna och koka utan lock ytterligare 30 min.
  6. Hacka persiljan och strö över vid servering. Servera gärna med kokt potatis eller en god bit bröd!