Kalops

Kalops, enkel. Det är bara att sätta 
på locket och göra något annat trevligt medans allting tillagas.

Annonsen laddas.

20 min + 1 1/2 timme koktid

1. Putsa och skär högreven i 3 cm stora  tär-ningar. Skala och klyfta löken.
2. Stek köttet  i två omgångar i smör i en stekpanna. Krydda varje omgång kött med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Stek löken ca 3 min så att den får lite färg.
3. Lägg över kött och lök i en gryta. Koka ur stekpannan med 2 dl vatten och häll i grytan.
4. Skala och slanta morötterna. Skala och tärna rotsellerin. Tillsätt rotsellerin och hälften av morötterna i grytan tillsammans med kryddpepparkornen, 2 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 6 dl vatten och soja.
5. Sätt på locket och låt småkoka ca 1 timme. Tillsätt resten av morötterna och koka utan lock ytterligare 30 min.
6. Hacka persiljan och strö över vid servering. Servera gärna med kokt potatis eller en god bit bröd!

Recept från Allt om Mat