DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Klassiskt recept på kalops – här med potatis och rödbetor

En riktigt klassisk och smakrik höstgryta som innehåller det mesta. Toppa gärna med finhackad persilja.

Annonsen laddas.

Klassisk kalops på högrev och rödbetor

1. Skär köttet i 3×3 cm stora bitar och bryn dem med lite olja och smör i en gryta. Krydda med vitpeppar.

2. Skala lök och morötter och skär dem i skivor. Lägg grönsakerna i grytan tillsammans med kryddpeppar och lagerblad.

3. Häll på kalvfond, rödbetslag och vatten så att det täcker köttet. Koka upp och tag bort eventuellt skum.

4. Koka sedan på svag värme ca 1,5 tim eller tills köttbitarna är mjuka.

5. Red eventuellt av med lite majsstärkelse och smaka av med kalvfond, peppar, persilja.

6. Servera med inlagda rödbetor och nykokt potatis.

Recept från Allt om Mat