I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

En riktigt klassisk och smakrik höstgryta som innehåller det mesta. Toppa gärna med finhackad persilja.

För 4 portioner

Ingredienser

700 g högrev
1 gul lök
3 morötter
1 tsk kryddpeppar krossad
6 lagerblad
1/2 dl Bong Touch of Taste Kalvfond
1/2 dl lag från inlagda rödbetor
1/2 dl persilja krusig, finhackad
1 liter vatten (ca)

Klassisk kalops på högrev och rödbetor – gör så här:

  1. Skär köttet i 3×3 cm stora bitar och bryn dem med lite olja och smör i en gryta. Krydda med vitpeppar.
  2. Skala lök och morötter och skär dem i skivor. Lägg grönsakerna i grytan tillsammans med kryddpeppar och lagerblad.
  3. Häll på kalvfond, rödbetslag och vatten så att det täcker köttet. Koka upp och tag bort eventuellt skum.
  4. Koka sedan på svag värme ca 1,5 tim eller tills köttbitarna är mjuka.
  5. Red eventuellt av med lite majsstärkelse och smaka av med kalvfond, peppar, persilja.
  6. Servera med inlagda rödbetor och nykokt potatis.