Kål är supernyttig mat och innehåller massor med C-vitamin och betakaroten. Här har vi mixat nyttigheterna i en varm kålsallad.

För 10 personer

Ingredienser

0,25 rödkålshuvud (ca 800 g)
2 grönkålsblad
1 rödlök
1 msk smör
1,5 msk ljus sirap
1 msk kinesisk soja
2 msk sweet chilisås
400 g brysselkål kokt
0,5 tsk salt

Kålmix med sweet chilisås och soja – gör så här:

  1. Strimla rödkål och grönkål. Skala och strimla löken.
  2. Stek kål och lök i smör i en stekpanna tills den börjar få färg och mjukna.
  3. Ringla på sirap, soja och sweet chilisås. Vänd i brysselkålen och stek ytterligare ca 3 min. Smaka av med salt.
Fler recept med: Grönsaker, Jul, Övrigt, Sallader