Degen görs kvällen innan och får jäsa i kylen över natten.

För 4 baguetter

Ingredienser

Baguetter

25 g jäst
5 dl kallt vatten
1 msk flingsalt
2 msk rapsolja
1 msk rivet citronskal
3 dl dinkelsikt (180 g)
ca 8 dl vetemjöl (480 g)

15 min + 8 timmar jäsning + 15 min i ugn

1. Lös jästen i det kalla vattnet. Tillsätt salt, olja, citronskal och mjölet lite i taget. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Degen ska vara lös. Täck med plastfolie och ställ bunken i kylen 8–12 timmar.

2. Ta ut degen och häll ut den på en mjölad arbetsbänk. Dela degen i fyra delar med en degskrapa. Forma till vridna baguetter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Sätt ugnen på 250 grader. Låt brödet jäsa under bakduk ca 30 min. Pudra med lite mjöl.

4. Ställ in en plåt i bottnen av ugnen. Släng in 1/2 dl vatten på plåten och sätt in brödet mitt i ugnen. Grädda ca 15 min. Servera dem nygräddade till skaldjuren.

Fler recept med: Bakning, Brunch, Fest, Kräftskiva, Matbröd, Övrigt