Kall grönsakssoppa med melon

Kall soppa serverad i grova glas.

1. Skala och hacka löken och stek den i fettet tillsammans med curryn utan att löken tar färg.
2. Skär tomaterna i bitar. Dela paprikor och pepparfrukt, ta bort kärnorna. Skär paprikorna i bitar och strimla pepparfrukten.
Tillsätt tomater, paprikor och spansk peppar i stekpannan.
Låt fräsa med ett tag utan att få färg.
3. Skär bort skorpan på brödet och smula inkråmet. Blanda det med grönsakerna. Låt det stå och dra 1 timme. Skala gurkan och skär den och melonen i bitar och tillsätt dem och resten av ingredienserna (utom garneringen). Kör allt i omgångar i en matberedare eller mixa med mixerstav. Salta och peppra. Ställ i kylskåp över
natten.
4. Skala morötterna. Skär brödet till garneringen i små fyrkanter och stek det i olja eller smör tills de blir frasiga. Pressa över vitlöken.
5. Servera soppan upphälld i glas med en morot och stekta brödtärningar.

Recept från