Kall blåbärssoppa

Nyplockade blåbär eller frysta dito, båda ger en god soppa med lätt syrlighet från creme fraiche och en exotisk ton från kanel.

Kall blåbärssoppa Receptbild - Allt om Mat
Holger Edström

Kall blåbärssoppa

Ingredienser 4 person(er)

500 g blåbär
8 dl vatten
0,5 tsk kanel
1 msk potatismjöl, + vatten
2 dl strösocker, eller muscovado
2 dl lätt crème fraiche
Tillbehör
, creme fraiche, mandelskorpor

Kall blåbärssoppa

1. Koka blåbär med vatten och kanel ca 5 minuter. Mixa med mixerstav, sila ev. Häll tillbaka i kastrullen. Blanda potatismjöl med lite vatten och vispa ner i soppan och koka upp på nytt, ta från värmen när första bubblan
syns. Tillsätt socker och 1 dl creme fraiche. Kyl!
2. Häll upp den kalla soppan i skålar, vispa upp resten av creme fraichen och ringla i soppan, servera med mandelskorpa.

Recept från