Kall blåbärssoppa

Nyplockade blåbär eller frysta dito, båda ger en god soppa med lätt syrlighet från creme fraiche och en exotisk ton från kanel.

Kall blåbärssoppa Receptbild - Allt om Mat
Holger Edström

Kall blåbärssoppa

Ingredienser 4 person(er)

8 dl vatten
0,5 tsk kanel
500 g blåbär
2 dl lätt crème fraiche
2 dl muscovado, eller strösocker
1 msk potatismjöl + vatten
Tillbehör
, creme fraiche, mandelskorpor

1. Koka blåbär med vatten och kanel ca 5 minuter. Mixa med mixerstav, sila ev. Häll tillbaka i kastrullen. Blanda potatismjöl med lite vatten och vispa ner i soppan och koka upp på nytt, ta från värmen när första bubblan
syns. Tillsätt socker och 1 dl creme fraiche. Kyl!
2. Häll upp den kalla soppan i skålar, vispa upp resten av creme fraichen och ringla i soppan, servera med mandelskorpa.

Recept från