En frisk chutney med sting passar bra till det milda kalkonköttet.

För 25 smörrebröd

Ingredienser

Till 25 smörrebröd

0,5 surdegsbröd ljust
50 g smör
25 kalkonbröd små skivor rökt

Äppelchutney:

2 äpplen
1 chili röd, tex spansk peppar
3 msk strösocker
2 msk äppelcidervinäger
0,5 kanelstång
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald

Garnering:

3 äpplen röda

1. Chutney: Kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda äpple, chili, socker och vinäger i en kastrull. Tillsätt kanelstång, salt och peppar. Låt puttra ca 10 min under lock. Låt chutneyn kallna.
2. Skär brödet i skivor och dela dem mitt itu. Bre bröden med smör och lägg på kalkonskivorna. Kärna ur och skär äpplena i mycket tunna skivor. Lägg på äppelskivorna. Toppa med chutney och garnera med vattenkrasse.

Fler recept med: Buffé, Fest, Mackor, Övrigt, Smårätter