I annonssamarbete med SöNDAG

För 4 person(er)

Ingredienser

550 g kalkonbröst
6 msk naturell lättyoghurt
3 msk värmt jordnötssmör slätt eller kornigt
2 msk apelsinskal rivet
4 msk apelsinsaft
1 bird´s eye chili urkärnad och hackad
1 msk färsk ingefärsrot riven
6 dl olja till fritering

1. Skär kalkonbröstet i strimlor och lägg i en grund skål.

2.Blanda yoghurt, jordnötssmör, apelsinskal, apelsinsaft, chili och ingefära.

3.Häll blandningen över kalkonen och rör om. Täck över och marinera i minst 30 minuter i kylskåp. Rör om då och då.

4.Hetta upp oljan i fonduegrytan till 190 grader och flytta den sedan försiktigt till det tända spritköket.

5. Trä kalkonstrimlorna på fonduegafflar och koka i den heta oljan i 2–4 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

6. Garnera med apelsinklyftor, bredbladig persilja och hackad röd chili.
Servera med satésås, rissallad och bröd med knaprig skorpa.