De här små sandwicharna med rökt kalkon, mango chutney-majonnäs och blåmögelost är galet goda och bra att bjuda på så här års. Räkna med två stycken per person.

För 4 person(er)

Ingredienser

16 ljust osötat rågbröd skivor
8 rökt kalkon skivor
250 g blåmögelost t ex Saint Agur
några persiljekvistar

Mango chutneymajonnäs:

2 äggulor
1 msk äppelcidervinäger
2,5 dl raps- eller solrosolja
2 msk mango chutney
salt och svartpeppar

Kalkonsandwich med mango chutneymajonnäs – gör så här:

  1. Vispa äggulorna med vinägern.
  2. Häll oljan droppvis under konstant vispning så att äggulan binder fettet.
  3. Smaka av med salt och peppar och blanda med mango chutney.
  4. Kantskär rågbrödet till prydliga rektanglar.
  5. Bred mangochutney-majonnäs på skivorna och lägg ihop dem två och två med en bit ost, en skiva kalkon och lite persilja emellan.