Kalkonrulle med linskroketter och rödkålschutney

Katrinplommon i kalkonen, ingefära i kroketterna och balsamvinäger i rödkålen ger den här rätten en rik smakpalett. Viktigt är att inte rödkålen kokas torr.

1. Sätt ugnen på 175°. Dela kalkonfilén i 4 bitar på längden, kycklingfilén i 2 bitar. Banka ut filéerna lite. Salta och peppra. Fördela katrinplommonen på de utbankade filéerna och rulla ihop. Fäst med tandpetare eller knyt med ett steksnöre. Bryn i olja runt om och efterstek i ugn i 15–20 min eller tills innertemperaturen är 68–70°.
2. Linskroketter: Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av väl. Blanda dem med resten av ingredienserna. Forma till kroketter och bryn dem i olja. Efterstek i ugn (tillsammans med kalkonen) ca 10 min.
3. Fräs rödkålen i olja. Tillsätt socker, balsamvinäger, vatten, fond och låt koka under lock i ca 5–8 min. Smaka av med cayennepeppar och ev mera salt.

Recept från