Kalkonfilé med vin- och basilikasås och blandade bönor

Kalkon gör verkligen vardagen till en liten fest. Vinsåsen hjälper till!

30 min

1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kalkonfilén runt om i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och stek mitt i ugnen till 68 grader innertemperatur, beräkna ca 30 min. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs i skivor.

2. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Ansa bönorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 3 min.

3. Sås: Lägg buljongtärningen i en kastrull och tillsätt vinet. Låt koka ihop tills hälften återstår. Vispa i crème fraiche och låt koka ca 2 min. Tillsätt basilika och socker. Mixa slätt med mixerstav. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Vispa ner och låt koka upp.

4. Servera kalkonfilén med sås, potatis och bönor.

ca 600 kcal per portion, 29 g fett, 41 g protein,

Recept från