En festrätt mitt i vardagen. Bjud in grannarna till spontanfest!

För 4 personer

Ingredienser

600 g färskpotatis
600 g kalkonfilé
2 msk smör
1 tsk salt
2 sparris, grön (à 250 g) knippen
3 dl vatten
1 msk konc grönsaksfond
2 dl mellangrädde
1 tsk Maizena majsstärkelse

Garnering:

40 g ärtskott

Kalkon med sparrissås och färskpotatis

 

1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
2. Skär kalkonfilén i 4 bitar. Stek dem i smör i en stekpanna 10-12 min på varje sida, tills kalkonen är genomstekt. Krydda med salt.
3. Bryt av den nedersta delen på sparrisstjälkarna. Koka sparrisen mjuk i vatten och fond ca 5 min. Lyft upp och lägg 8 sparrisar åt sidan. Tillsätt grädde och mixa till en slät sås med mixerstav. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Låt koka upp.
4. Servera kalkonen med sås och potatis. Garnera med de sparade sparrisarna och ärtskott.