Använd plastfolie av bra kvalitet, t ex gladpack, till ugnsformen.

För 20 kanapéer

Ingredienser

Kalixrom på vattenkrasseroyal

20 brödrundlar av surdegsbröd
2 msk smör
100 g kalixlöjrom

Vattenkrasseroyal

2 1/2 dl vispgrädde
100 g vattenkrasse (alt 80 g spenat och 20 g rucola)
1/2 tsk salt
3 ägg

Garnering

vattenkrasse

20 min + 30 min i ugn

1. Sätt ugnen på 125 grader. Värm grädden till 60 grader. Mixa grädden med
vattenkrasse och salt så att den blir grön. Mixa ner äggen. Sila och skumma av ytan. Häll upp vattenkrassegrädden i en ugnssäker form, ca 15 x 26 cm, klädd med plastfolie. Täck formen med plastfolie och grädda mitt i ugnen 30–35 min, tills äggstanningen har stannat. Låt kallna.

2. Stek brödrundlarna i smör ca 2 min på varje sida så att de får fin färg. Låt svalna. Stansa rundlar av royalen och lägg på kanapébröden. Klicka på löjrom och garnera med vattenkrasse.