Kakglasyr

En genialisk kaka att njuta ohämmat av även när julmaten har satt spår runt midjan. Med färskost i smeten får du en saftig och god kaka utan en massa extra fett. Vill du dessutom minska på sockermängden går det bra att byta ut hälften av strösockret mot strösötningsmedel.
Kakan är enkel att sno ihop och fräsch i smaken av citrusfrukter.

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Rör i bittermandel, salt, apelsinskal, citronsaft, kesella och mjölet blandat med bakpulver.
3. Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna.
5. Rör ut lemon curd i lite av kesella. Rör ner resten. Bred glasyren över kakan. Garnera med strimlat apelsinskal och eventuellt citronmeliss.

Recept från