Kabob – kebab som i Marrakech

Helst grillas spetten över träkolsglöd men de kan också grillas i ugn eller så kan rullarna stekas i panna och sedan träs upp på spett.

Kabob - kebab som i Marrakech Receptbild - Allt om Mat
Holger Edström

Kabob – kebab som i Marrakech

Ingredienser 4 person(er)

1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
0,5 st liten gul lök
1 tsk mald spiskummin
0,5 dl färsk koriander, hackad
1,5 tsk paprikapulver
0,5 dl bladpersilja, hackad
500 g nötfärs eller lammfärs
Tomatsalsa
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 st schalottenlökar
1 msk olivolja
1 dl färsk koriander, hackad
4 st färska tomater
0,5 tsk harissa

1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Blanda färsen väl med lök, olja, kryddor och kryddgrönt. Forma till drygt tumtjocka rullar, trä upp på små blötlagda träspett och grilla på galler över glödbädd – eller i en långpanna i ugnen under grillelementet eller i 275°, ca 8 min, vänd dem en gång under tiden.
2. Tomatsalsa: Kryssa tomaterna i toppen, doppa i hett vatten och dra av skalet. Halvera och kärna ur tomaterna och skär dem i små bitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda tomathack, lök och koriander i en skål med olja, salt, peppar och harissa.
Servera salsan till de nygrillade spetten.

Recept från