Julvört recept

Lättbakad julvört där vi använt en påse julvört med kryddor i degspadet, inga andra kryddor behövs. Kesella gör brödet saftigt och mindre smuligt.

Julvört – gör så här:

  1.  Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt lättöl, sirap och kesella. Låt allt bli fingervarmt, 37°.
  2. Rör ut jästen i degvätskan och tillsätt vörtkryddorna. Blanda väl till en slät smet.
  3. Tillsätt mjöl och russin. Arbeta degen väl. Jäs under duk ca 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 175°. Ta upp degen och baka ut till 4 limpor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under duk ca 30 minuter. Skåra bröden.
  5. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Blanda sirap med vatten. Pensla bröden med sirapsvattnet och låt dem svalna. Lägg dem sedan på bakduk.

 

Här hittar du fler goda recept på vörtbröd!

Recept från