Plommonmarmeladen kan bytas ut mot annan marmelad.

För 30 kakor

Ingredienser

4,25 dl vetemjöl (270 g)
125 g smör
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl vispgrädde

Fyllning

0,75 dl plommonmarmelad fast

garnering

florsocker

Julstjärnor – gör så här:

  1. Blanda mjöl, smör och bakpulver. Vispa grädden. Blanda ner grädden i mjölblandningen. Låt degen vila i kylen ca 12 timmar.
  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen. Sporra degen till fyrkanter, ca 8 x 8 cm. Sporra ett jack i varje hörn ca 3 cm in mot mitten.
  3. Lägg en klick marmelad mitt på. Vik upp vartannat hörn mot mitten och  tryck ihop försiktigt. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Pudra över florsocker före servering.
Fler recept med: Jul, Kakor och bullar, Övrigt