Julskinka och griljering

Det är väldigt vackert att strö granatäppelkärnor över grönkålen som garnerar skinkan.

Julskinka och griljering Receptbild - Allt om Mat
Matilda Lindeblad

Julskinka och griljering

Ingredienser 1 griljerad skinka

Julskinka
1 st julskinka, kokt (2 1/2-3 kilo)
Griljering:
2 msk ströbröd
1 msk strösocker
1 st äggula
4 msk apotekarsenap, eller annan grov senap
Garnering:
, färsk grönkål, granatäppelkärnor

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Ta bort ev svål på skinkan. Blanda senap, socker, äggula och hälften av ströbrödet. Bred blandningen över skinkan. Strö över resten av ströbrödet. Griljera i nedre delen av ugnen ca 15 min.
3. Garnera skinkfatet med grönkålsblad och granatäppelkärnor.

Recept från