Senapsgriljering till julskinka. Koktiden för julskinka är ca 1 timme per kilo.

För 10 person(er)

Ingredienser

Julskinka

1 skinka rimmad (ca 3 kilo)

Senapsgriljering:

1 ägg
1 msk senap stark söt
1 msk senap fransk
1 msk strösocker
2 msk ströbröd

Julskinka med senapsgriljering – gör så här:

  1. Spola skinkan i kallt vatten. Lägg den i en gryta och häll på vatten så att det täcker.
  2. Stick i en digital termometer. Låt koka upp och sjud sedan skinkan på svag värme till 70°.
  3. Ta skinkan ur spadet. Ta av ev nät och skär eller dra av svålen.
  4. Sila och kyl kokspadet som blir grunden till ev dopp i grytan.
  5. Sätt ugnen på 225°. Blanda samman ägg, de båda senapssorterna och socker. Bred blandningen över skinkan och strö över ströbrödet.
  6. Griljera skinkan tills den blir vackert gyllenbrun, 15-20 min.