Julskinka griljerad med ingefära och panko – recept och film!

Självklart kan även julskinkan få en ny kostym. Det här är ett recept
som Cecilia Lundin i vårt provkök gjort med ingefära och apelsin och med panko för fin frasighet. Perfekt för dig som inte vill griljera med söt senap!

10 min + 15 min i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär ev bort svål och fett från skinkan.
  2. Blanda senap, socker, ingefära, apelsinskal och ägg. Bred blandningen över skinkan och strö över panko.
  3. Griljera skinkan mitt i ugnen ca 15 min, tills den fått fin färg. Ta ut och låt svalna.

Det japanska ströbrödet panko hittar du i välsorterade mat-butiker.

Vi rekommenderar de här produkterna från Kökets Favoriter till din skinka:

En fin skärbräda är perfekt att servera skinkan på: Här är en fin skärbräda!

Ska du koka skinka själv behöver du en stor kastrull, här är ett bra set: Kolla kastrullerna här!

Att köpa en speciell skinkkniv kan kännas som overkill, men den är minst lika perfekt när du ska skiva upp den gravade laxen: Skink- och laxkniv

Recept från