Recept på en modern julkryddad rödkål, sötsyrlig och rund i smaken.

För 12 person(er)

Ingredienser

1 kg rödkål
2 rödlökar
1 tsk kanel malen
0,5 tsk spiskummin malen
0,5 tsk nejlika malen
1 msk ingefära riven, färsk
0,5 tsk sambal oelek
1 dl glögg
5 msk rödvinsvinäger
4 röda äpplen
1 dl russin
5 fikon lätt blötlagda
1 msk svart vinbärsgelé
3 msk honung
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk flytande pektin
1 apelsin rivet skal

Julkryddad rödkål – gör så här:

  1. Skär bort rotstocken och finstrimla kål och lök.
  2. Strö över kanel, spiskummin och nejlika, ingefära och ev sambal oelek. Häll på glögg och vinäger och låt stå 2 timmar.
  3. Koka sakta ca 30 minuter.
  4. Tärna äpplena, tillsätt hälften samt russin, fikon, vinbärsgelé, honung, salt och peppar och koka sakta 10–15 minuter.
  5. Rör ner 3 msk pektin och resten av äppeltärningarna och koka 2 minuter till.
  6. Smaka av med apelsinskalet och servera.
Fler recept med: Jul, Övrigt, Vegetariskt