Julköttbullar med ansjovis

Köttbullarna får en god umamismak av ansjovis och ost.  

För 100 köttbullar:

Ingredienser

500 g nötfärs
500 g fläskfärs
2 dl mjölk
1 dl ströbröd
1 gul lök stor
1 burk ansjovisfiléer (125 g)
150 g västerbottensost riven
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar nymald
50 g smör

40 minuter

Julköttbullar med ansjovis – gör så här:

  1. Blanda mjölk och ströbröd och låt det svälla ca 5 min. Skala och riv löken. Mosa eller mixa ansjovisen med sitt spad.
  2. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, lök, ansjovis och ost. Krydda med salt och peppar. Forma till runda köttbullar med blöta händer.
  3. Stek köttbullarna i smör i omgångar ca 8 min. Servera gärna med lite riven ost på toppen.

 

Fler recept med: Buffémat, Jul, Kött, Köttfärs, Övrigt