Juliga kycklingköttbullar

Recept på juliga kycklingköttbullar. Köttbullar på kyckling passar lika bra som vanliga köttbullar på julbordet. De här är rullade i en pepparblandning före stekning.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

800 g kycklingfärs
2 salladslökar
1,5 tsk salt
1 msk potatismjöl
1 äggula
1,5 msk vispgrädde
3 msk rapsolja

Panering:

1 msk kryddpepparkorn
1 dl ströbröd
0,5 tsk svartpeppar nymald

30 minuter + 10 minuter i ugn

Juliga kycklingköttbullar – gör så här:

  1. Ansa och finhacka salladslöken. Blanda färsen med ­salladslök, salt, potatismjöl, äggula och grädde.
  2. Krossa kryddpepparkornen i mortel. Blanda dem med ströbröd och peppar i en djup tallrik.
  3. Forma små jämnstora köttbullar av färssmeten (ca 50 st). Den är ganska klibbig, så det går lättast med blöta händer. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
  4. Sätt ugnen på 200°. Rulla kycklingbullarna i ströbrödsblandningen och stek dem runt om i olja så att de får fin färg, ca 3 min. Lägg dem i en ugnssäker form. Efterstek mitt i ­ugnen ca 10 min.