Det blir mycket att trilla, men i sällskap går det lätt. Att steka köttbullarna i ugnen gör det ännu lättare!

För 1 sats, 230 st

Ingredienser

3,75 dl havregryn
33 cl vichyvatten i flaska
4 dl vatten kallt
3 ägg
2 msk salt
0,5 tsk vitpeppar mald
1 tsk kryddpeppar mald
1 tsk svartpeppar mald
1 rödlök finhackad, lättfräst i smör
1 gul lök riven
1,75 kg nötfärs
800 g fläskfärs
5 msk potatismjöl

Köttbullar i ugn – gör så här:

  1. Blanda havregryn med vichyvatten och kallt vatten.
    Låt stå 15 minuter.
  2. Vispa upp äggen och blanda dem med havregrynen.
    Tillsätt kryddor och lök.
  3. Rör ner färserna och potatismjölet och blanda ordentligt.
  4. Forma köttbullar och lägg dem i smord långpanna och stek dem mitt i 250° varm ugn gyllenbruna, 8-10 minuter.
  5. Låt kallna och lösfrys köttbullarna på en bricka innan de läggs i frysplastpåsar.