Glykos i sorbet ger en smidig konsistens.

För 6 - 8 person(er)

Ingredienser

1 l jordgubbar (500 g)
1 gelatinblad
1,5 dl vatten
1 dl strösocker
2 msk glykos (30 g) (eller flytande honung)
3 gröna kardemummakapslar (eller 0,5 tsk stötta kardemummakärnor)

Garnering:

2 msk pumpakärnor
0,5 tsk rapsolja
2 krm salt

Jordgubbssorbet med saltrostade pumpakärnor

1. Snoppa jordgubbarna och mixa dem till en puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
2. Koka upp socker, vatten, glykos och kardemumma. Sila. Lyft upp gelatinbladet och smält det i den varma lagen. Låt kallna.
3. Blanda lagen med jordgubbs-
puré och kör i glassmaskin. Lägg sorbeten i en form och ställ in den i frysen minst 1 timme.
4. Rosta pumpakärnorna i olja och strö över salt.
5. Kula upp sorbeten och toppa med saltrostade pumpakärnor.