Jordgubbssaft

Gör egen jordgubbssaft – det är superenkelt och supergott!

Jordgubbssaft Receptbild - Allt om Mat
Cecilia Nordstrand

Jordgubbssaft

Ingredienser 3 liter

jordgubbssaft
2 l liter jordgubbar
3-4 dl vatten
5,5 dl strösocker, per liter avrunnen saft
1 krm natriumbensoat, per liter avrunnen saft

Jordgubbssaft

1. Skölj och rensa jordgubbarna.
2. Koka upp vatten, lägg i jordgubbarna och låt allt småkoka under locka i 10 minuter.
3. Häll upp fruktmassan i en silduk och låt saften rinna av i cirka 30 minuter.
4. Mät saften och häll upp i en ren gryta. Blanda i socker efter mängden saft och låt allt koka upp på nytt. Låt allt sjuda i cirka 10 minuter. Se till att allt socker smält!
5. Skumma saften noggrant.
6. Blanda i natriumbensoaten i lite av den varma saften. Blanda den sen med övrig saft.
7. Häll saften i ordentligt rengjorda flaskor. Fyll i ända upp och sätt på skruvlocken på en gång.
Förvara svalt och mörkt, har du en matkällare är det perfekt.

Recept från

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler