Lättbakade muffins som blir till en god dessert med en frisk jordgubbssallad och lyxig vaniljsås med äkta vanilj.

För 24 st

Ingredienser

Muffinssmet:

150 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
0,5 citron rivet skal
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g jordgubbar frysta

Jordgubbssallad med basilika:

1 l jordgubbar färska
1 basilika ask
1 msk balsamvinäger
2 msk råsocker

1.Muffins: Sätt ugnen på 225°. Vispa smör och socker. Rör ner ägg, mjölk och citronskal.
2. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten.
3. Dela ev de frysta jordgubbarna om de är stora och rör försiktigt ner dem i smeten. Fördela smeten i muffinsformar. Fyll inte mer än halva formen annars riskerar de att rinna ut. Använder du muffinsplåt går det att fylla något mer. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
4. Jordgubbssallad: Tärna jordgubbar och strimla basilika. Blanda jordgubbar, och basilika. Smaksätt med balsamvinäger och råsocker.
5. Toppa muffinsen med jordgubbssalladen.