Jordgubbsmarmelad med lime och vanilj

Med syltsocker får du till en god marmelad på nästan ingen tid. God till skorpor, rostat bröd och croissant.

Jordgubbsmarmelad med  lime och vanilj Receptbild - Allt om Mat
Charlie Drevstam

Jordgubbsmarmelad med lime och vanilj

Ingredienser 1 burk

0,5 st vaniljstång
1 l jordgubbar, (500 g)
1 st lime, (ca 1 msk) pressad
250 g syltsocker

1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär dem i mindre bitar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
2. Lägg jordgubbar, vaniljstång, vaniljfrön och syltsocker i en kastrull. Låt alltsammans koka upp under omrörning. Koka sedan marmeladen 2-3 min. Skumma under tiden.
3. Häll i limesaft och rör om.
4. Låt marmeladen stå kvar i kastrullen ca 10 min innan den hälls upp på väl rengjord burk. Sätt på locket och förvara marmeladen i kylen.

Recept från